Sommerlig rabarbrapai

Nå føler jeg at det virkelig er sommer!! På tross av at det er øspøs regn utenfor for øyeblikket.... Men bare tre arbeidsdager igjen før ferien gir meg følelsen av sommer :-) På slutten av skoleåret er det bare koselig å jobbe. Det har vært mange aktivitetsdager, vi har hatt mye fint vær og sol og elevene mine er så snille :-) I dag er det bare 10 dager til vi reiser til vakre Kefalonia, en av de joniske øyer. Gleder meg så utrolig mye!! To uker med bading, sol, varme, god mat, is, kos og familiehygge. Gleder meg til å ta med jentene på tur :-)

Denne helgen bruker vi mest til avslapping. Vi har vært en tur i byen, kjøpte noen kjoler til jentene på salg. Nå tror jeg de har nok klær i sommergarderoben sin, så nå er det bare meg igjen, hehe. Skal ta meg en shoppingtur til Sandvika med en god venninne neste uke. Det gleder jeg meg til!

I ettermiddag har jeg og jentene bakt rabarbrapai. Det er første gang jeg prøver meg på det. Vi har masse rabarbra i hagen, så jeg plukket litt i dag morges. Tenkte jeg skulle dele oppskriften, den ble veldig god!

 

Paibunn:

150 g smør

350 g hvetemel

50 g sukker

1 eggeplomme

1 ss kaldt vann

Smuldre sammen smør, mel og sukker. Ha i eggeplommen og spe med vann. (jeg brukte i alle fall 3 skjeer med vann i stedet for en, syns deigen nemlig ble litt tørr) Sett kaldt i en halv time. Trykk den deretter ut i smurt paiform, og forstek på 200 grader i 10 minutter.

Fyll:

1 kg rabarbra

1 ss potetmel

3 dl sukker

3 dl vaniljekrem (jeg brukte Piano vaniljekrem)

Dryss sukker og potetmel over rabarbraen. Ta vaniljekrem i paiskallet, deretter rabarbrablandingen. Jeg smuldret litt deigrester oppå toppen også, fikk nemlig ikke til å lage gitter da deigen løste seg opp... Stek på 200 grader i 30-40 minutter. Kan serveres med vaniljeis, men god bare som den er også :-)

2 kommentarer

Ingunn

19.jun.2011 kl.19:59

Mmmmm, det så skikkelig godt ut! :)

Kjersti

19.jun.2011 kl.23:13

Den var virkelig kjempegod! Har masse i fryseren, for den var temmelig mektig....

Skriv en ny kommentar

tingelingens

tingelingens

30, Larvik

Jeg er ei jente som bor i Hønefoss sammen med min kjekke mann som jeg giftet meg med på Bornholm nå i sommer. Vi har to skjønne døtre, Tuva og Nora, på 4 og 2 år. Vil blogge litt om min livsstilsendring, hverdagen med barn, interiør og om det som ellers skjer i livet mitt ellers.

Kategorier

Arkiv

hits