Berlin i mitt hjerte

Nå er påskeferien over, og vi er tilbake til hverdagen. Da er det godt å se tilbake på den fantastiske turen jeg og min mann hadde til Berlin <3 Vi reiste fra Gardermoen tidlig skjærtorsdagsmorgen. For oss begynner ferien allerede i bilen på vei til flyplassen. Vi elsker å kjøre bil sammen, skravler og skravler om alt og ingenting. På flyplassen koste vi oss med litt frokost på Upper Crust, som lager verdens beste baguetter! Flyturen til Berlin tok ikke mer enn 1 time og 25 minutter, så jeg rakk knapt å lese bladet jeg hadde kjøpt. Da vi landet bestemte vi oss for å ta tog til sentrum. Det viste seg å ikke være så enkelt som vi hadde trodd, da vi måtte bytte tog to ganger underveis. Men vi endte opp på rett stasjon like ved hotellet :-)

Og hotellet var virkelig flott!!! 4-stjerners hotell mdit i Friedrichstrase, en av hovedgatene i Berlin, og rett ved Spree (elva i Berlin). Vi fikk et flott rom med utsikt over Spree.  

 

Vi tok en sightseeingbuss første dagen for å få litt oversikt over byen. Vi fikk se Brandenburger Tor, Reichstag (Stortinget), Operahuset, Checkpoint Charlie og ellers alt som var viktig å få sett (blandt annet hotellet der Michael Jackson holdt babyen sin ut fra balkongen, hehe) Vi tok også båttur på Spree en av dagene. Det var nydelig vær alle fire dagene, skikkelig sommer og 24 grader. Jeg hadde tatt med meg for varme klær, jeg trodde bare det var vår der jeg.... Men sommer er deilig, og jeg kunne ikke klage på det!

Vi brukte beina mye i ferien, vi gikk stort sett dit vi skulle. Syns det er fint å kunne gå mye slik at man ser mest mulig av byen. Vi tok turen ned til Checkpoint Charlie noen ganger, det var en stor turistmagnet. Rett ved står det fortsatt en bit av Berlinmuren igjen. Det var rart å stå på den ene siden av muren og tenke på hvordan den delte en by og et folk for bare 22 år siden.

 

Shoppingmuligheter var det nok av....Særlig i området Kurfurstendam, der Europas største varehus KaDeWe befinner seg. Dette varehuset ble rett og slett for stort for meg! Jeg visste ikke hvor jeg skulle begynne å se, så det ble ikke mye shopping her. Det var hyggeligere å kikke i butikkene i gatene, men utrolig nok kjøpte jeg ingenting til meg selv... Det er ofte sånn når jeg er i storbyer, at jeg sliter med å finne ting fordi det blir så mye av alt. Men nå var vi jo ikke på shoppingtur heller. Mannen kjøpte seg to skjorter da :-)
 

Vi spiste og koste oss veldig i Berlin. Det var kafeer på hvert gatehjørne, og det ble mange stopp og mange kaker.....Og en del is... Restauranter var det også nok av, vi spiste både indisk, tysk, argentinsk og italiensk. 

Madame Tussauds besøkte vi også. Det var midt i blinken for en kjendiselsker som meg, selv om kjendisene bare var i voks. Gleden var stor da jeg kunne slenge meg ned i en sofa ved siden av Robbie Williams og kysse ham på kinnet

Jeg mener at alle par bør unne seg en ferie uten barn innimellom. Vi trenger i alle fall å ikke bare være mamma og pappa, men ogsp Eskil og Kjersti. Jeg tror man blir bedre foreldre av det også. Vi har en avtale om minst en langweekend uten barn i året, og det kommer vi til å fortsette med. Jentene koste seg sånn hos mormor og morfar, så jeg har ikke dårlig samvittighet for å ta en tur uten dem. Jeg og mannen min elsker å reise og oppleve nye steder sammen. Vi har så mange flotte minner å se tilbake på, og jeg tror det styrker vårt forhold. Berlinturen var så utrolig flott på alle områder, vi fikk sjansen til å være kjærester igjen, holde hverandre i hendene, prate, kysse, spise romantiske middager.

Og finnes det noe bedre enn å se barna sine igjen etter å ha vært borte noen dager??? Nydelige jentene mine :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

tingelingens

tingelingens

30, Larvik

Jeg er ei jente som bor i Hønefoss sammen med min kjekke mann som jeg giftet meg med på Bornholm nå i sommer. Vi har to skjønne døtre, Tuva og Nora, på 4 og 2 år. Vil blogge litt om min livsstilsendring, hverdagen med barn, interiør og om det som ellers skjer i livet mitt ellers.

Kategorier

Arkiv

hits