Bunad

Kom plutselig på at jeg måtte prøve bunadene på både meg selv og jentene. Det er jo ikke såååå lenge til 17.mai, og jeg må jo gi mormor tid til å sy inn eller ut dersom det trengs. Jeg prøvde min egen først, og fikk en veldig gledelig overraskelse!!!! Den var ganske mye for stor! Såpass mye at jeg ikke kan gå med den sånn, så den må definitivt syes inn. Er litt stolt fordi jeg fikk bunaden til konfirmasjonen og den har kun blitt sydd inn etter det, selv etter å ha fått to barn :-) Så da håper jeg mormor har tid til å sy litt på den, skal jo i konfirmasjon om i underkant av en måned også.

Jeg er veldig glad i bunaden min, og syns generelt at bunader er flotte plagg! Litt spesielt er det å ha Vestfoldbunad her i Hønefoss, ikke så mange som har det. Hele familien har bunad, og spesielt flott er det på menn. Ønsker at mannen skal få seg bunad, men det koster jo en del penger...

Jentenes bunader fra i fjor passet ikke, men nå er vi så heldige i vår familie at det finnes bunader i alle størrelser oppover. Så Tuva skal ha en blåtøysbunad som kusinen hennes har hatt, og Nora passet flott inn i Tuvas grønne bunad fra i fjor. De mangler bare snorer og mansjettknapper.

Her er noen bilder av jentene fra 17.mai i fjor





 

Dette er bunaden jeg har, den som er til venstre. Har både dette broderte forkleet og vevd forkle (blått med striper)



 

Hvilken bunad har du?



3 kommentarer

Ingunn

13.apr.2011 kl.20:44

Jeg har den grønne vestfoldbunaden! :P Hehe. Gøy når bunaden blir for stor, egentlig. Min begynner å bli for stor i overdelen da, det er ikke SÅ gøy :P men men.

Kjersti

13.apr.2011 kl.20:47

Haha, min går helt sammen i fronten! det er ikke gøy skal jeg si deg!! Men må vel bare innse at jeg nok ikke kommer til å bli større der, så da er det bedre å sy den inn.... Den var ganske så stor i ryggen og rundt armene også, så der er jeg nødt til å gjøre noe, ellers ser det ikke pent ut.... Men alt i alt er det moro når den blir for stor! :-)

Den grønne bunaden er så fin da. Tror jeg hadde valgt den om jeg skulle velge om igjen.....

Elin storesøster

13.apr.2011 kl.22:11

Jeg har den røde ;)

Har ikke prøvd den ennå, men den er neppe så veldig mye for stor, dessverre..

Men gleder meg til 17. mai uansett :)

Skriv en ny kommentar

tingelingens

tingelingens

30, Larvik

Jeg er ei jente som bor i Hønefoss sammen med min kjekke mann som jeg giftet meg med på Bornholm nå i sommer. Vi har to skjønne døtre, Tuva og Nora, på 4 og 2 år. Vil blogge litt om min livsstilsendring, hverdagen med barn, interiør og om det som ellers skjer i livet mitt ellers.

Kategorier

Arkiv

hits